Recensies


- Harrie Hoek, projectleider Economie & Arbeidsmarkt bij gemeente Het Hogeland -

"Janneke Kuiper en Heleen van Wijk hebben een heel verdienstelijke poging gedaan om de zegeningen en bedreigingen van plastic voor jong en oud in kaart te brengen. De titel “Plastic Bedankt!” van het handzame boek heeft dus inderdaad een dubbele betekenis. In een overzicht van 1839 tot 2020 wordt door de dames sprongsgewijs door de geschiedenis van plastic gelopen. Daarbij worden spelenderwijs best wel ingewikkelde scheikundige begrippen en processen behandeld, die voor iedereen toegankelijk gemaakt worden. De schrijfstijl probeert aan te sluiten bij onze jeugd en jongeren, die met sociale media en internet opgroeien. Dat is voor een man uit de “oldschool” af en toe even wennen, maar het boek leest ook voor mij als een trein. Het biedt het inzicht dat we de zegeningen van plastic niet overboord moeten gooien, maar ook dat de recycling en de plastic soep absoluut aangepakt moeten worden willen we met elkaar onze wereld leefbaar houden. Een aanrader, zeker!"


- Cas König, CEO Groningen Seaports -

"Wat een leuk en informatief boek(je) is dit. En dat schrijf ik niet omdat ik de beide schrijfsters ken, maar het is echt interessant en zeer goed leesbaar geschreven. Nog leuker, het zit vol met feitjes over plastic die ik nog niet wist. Dat betekent dat je maar door blijft lezen, want je wilt natuurlijks steeds meer weten. Dat, in combinatie met de humor die erin is verwerkt, maakt het een leuk boekje voor jong en oud. Dus niet alleen Plastic Bedankt, ook Heleen en Janneke bedankt voor deze aanwinst in de boekenkast van iedereen die ook maar een beetje duurzamer wil worden."


- Susan Katerbarg, Verpleegkundig Specialist - Universitair Medisch Centrum Groningen -

"Het boek is informatief, je steekt er wat van op, leuke feitjes en vooral ook de humor! Zoals 'oom Henk' die door zijn plastic tuinstoel zakt op een verjaardag (p.s.: dit kan je ook in de winter voor de kachel gebeuren)."